Mina tankar om djurtester

Eftersom jag bloggar mycket om smink, skönhet och hudvård tänkte jag dela mina tankar med er om den utbredda djurtestningen som sker på den typen av produkter.

I Sverige är det faktiskt helt förbjudet att sälja produkter som är testade på djur, och det har det varit sedan 2013. Toppen, tycker jag! Beställer jag smink från USA ser jag alltid till att produkterna är ”cruelty free”, alltså inte testade på djur.

Min åsikt är att alla typer av produkttester och kommersiella experiment på djur är fel. Jag vill inte bidra till att det fortgår och väljer därför bort märken som sysslar med sånt. Punkt. Så enkelt är det.

Så är det ju en annan grej också, det där med veganskt smink. Att något inte är testat på djur betyder inte att produkterna är veganska! Att sminket är veganskt betyder helt enkelt att det inte innehåller några ingredienser som kommer från djur. Detta är också något jag försöker gå efter när köper mina produkter. Jag vill inte bara käka veganskt, utan strävar också efter en vegansk livsstil.

Det var allt jag hade på hjärtat för stunden. Ha det fint!

Tillbaka