Tips på bra ansiktsmask

Hej gänget!

Hoppas allt är guld med er! Jag tänkte att jag skulle tipsa er om en riktigt bra ansiktsmask som jag har testat ett tag nu. Jag har något av en problemhy och får väldigt lätt stora pormaskar som poppar upp här och där, så jag behöver en bra ansiktsmask som verkligen rengör på djupet och tar kål på alla bakterier och tar bort talg och andra orenheter på huden. Tycker inte alls om när huden känns fet och smutsig.

Ansiktsmask från DAHL

Så, jag har nu hittat en ansiktsmask från DAHL som verkligen, verkligen funkar för mig. Det är en ansiktsmask som egentligen är en lermask och som gör rent huden och motverkar att pormaskar och rodnader uppstår i huden. Huden blir matt, lugn och balanserad och avlägsnar överflödigt talg och liksom drar ut orenheter från huden. Och den känns så skön mot huden när den är på! Det bästa med denna ansiktsmask är att den passar för alla hudtyper. Jag har tipsat flera av mina kompisar om den här och alla upplever att den funkar jättebra.

Bra ansiktsmask från DAHL Skincare
Bra ansiktsmask från DAHL Skincare

Jag låter den sitta på i cirka 20-30 minuter innan jag tvättar av den. Sen brukar jag återfukta huden, oftast med en nattkräm, eftersom jag tycker om att använda denna på kvällen när jag har kommit hem. Den kostar 595 kronor, men det är verkligen så värt det! En bra ansiktsmask känns som väl investerade pengar. Märker stor skillnad på min hy!

Tips på egengjord ansiktsmask

En kompis till mig tipsade mig en gång om detta recept på egengjord ansiktsmask. Jag har testat det en gång som en kul plojgrej, och det sjuka är att det faktiskt funkade. Känner dock inte att jag vill smörja in ansiktet med mat (?!) på daglig basis. Mat är till för att ätas. Men ni måste ändå testa! Det är en kul grej!

Gör så här:

  • Mixa 1 dl havregryn med lite vatten (börja med typ en tesked)
  • Blanda i några teskedar sojayoghurt
  • Smörj in ansiktet med blandning och låt verka i cirka 10 minuter
  • Skölj sedan bort med vatten

Ni måste prova, och berätta vad ni tycker. Funkar den för er?

Ha en fin dag!