En vegansk maträtt

Ibland när jag säger att jag är vegan får jag svaret att de aldrig ätit något veganskt. Då brukar jag fråga ”Har du aldrig ätit pasta och tomatsås?”. För det är en maträtt som i princip alla någon gång har ätit, och bortsett från ifall pastan innehåller ägg eller om man har riven ost på toppen, så är det nästan alltid veganskt. Och dessutom jättegott! Så jag tänkte dela med mig av ett recept på ungefär världens enklaste tomatsås. Helt vegansk och ekologisk!

Vegansk och ekologisk pasta med tomatsås:

OBS. Välj ekologiska ingredienser för helt eko!

Koka pasta enligt anvisning (Se till att den inte innehåller ägg). Stek en hackad gullök och två pressade vitlöksklyftor i rikligt med olivolja. Tillsätt två matskedar tomatpuré. Häll sedan på en burk krossade tomater, 3 dl vatten, en matsked ekologisk grönsaksbuljong och låt sjuda försiktigt i ca 15 minuter. Häll sedan i 2 matskedar oregano, en rejäl näve färsk basilika och ca 10 soltorkade tomater (finhackade). Låt det puttra i ett par minuter till och servera sedan på pastan och med näringsjäst ovanpå!

Kram!

/Love

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *