Tvättnötter

Jag har beställt tvättnötter! Det ska blir jättespännande att testa om det blir lika bra med nötterna som det blir med vanligt tvättmedel. Fördelen med tvättnötterna är att de är helt ekologiska och inte innehåller några kemikalier, till skillnad från vanligt tvättmedel såklart. Jag har läst på lite om tvättnötter och tydligen är det inte nötter utan en frukt som innehåller något som liknar såpa om jag förstått det rätt.

Det känns lite konstigt, men tydligen ska det bli lika rent som med vanligt tvättmedel.

Att vara vegan

Det är inte alltid helt enkelt att vara vegan. Eller, jo det är enkelt på det sättet att det finns hur mycket som helst att välja på att äta. Problemet är att alla har väldigt mycket åsikter om vad jag som vegan ska äta. Jag får ofta elaka och stötande kommentarer om att jag är si eller så för att jag inte äter produkter som har med djur att göra.

Jag kan verkligen inte förstå att det är någon annans beslut än mitt vad jag ska äta och dricka. Jag lägger mig inte i vad du stoppar i dig, varför ska du lägga dig i vad jag stoppar i mig? Det undrar jag verkligen.

/ Love

Rustik inredning

Hej allihop!

Nu är renoveringen av mitt kök äntligen klart, är så himla nöjd. Det mönstrade kaklet passar så bra med mina ljusblåa skåpsluckor. Det jag är mest nöjd med är min rustika Fjäråskupan-köksfläkt från Gasspisen.se. Den är värd varenda öre. ​    

I hörnet av köket har jag ställt en trästege som ger en rustik men stilren känsla. På den har jag ställt smala föremål såsom olivolja, kryddor och tavlor. Jag gillar när det enkla och stilrena möter det rustika och lantliga. Därför valde jag att ha en trästege i hörnet istället för en hylla, pall eller sidobord. Jag ville få in det rejäla. Och det blev så himla fint med en stege!      

Kan verkligen rekommendera Gasspisen.se och dess sortiment. Sååå nöjd!

/ Love